Eksperimentiranje v kuhinji je moja strast. Ko mi uspe združiti v okusen obrok nekaj posebnega in običajno nezdružljivega, mi to daje največje zadovoljstvo in moč, da nadaljujem s svojim delom.
Zadnje čase sem se posvetila morski hrani in ji dodala tartufe. Pri prejšnjem receptu sem združila lignje s tartufi in dobila odlično glavno jed. Tokrat sem pokravačam dodala tartufato in jurčke in pripravila enostaven racept za toplo predjed, s katero boste navdušili goste ali kar domače. Malo dela za super efekt.
Za recept potrebujete le:
- 6 pokravač (Ni jih lahko najti. Našla sem jih v Leclercu. Mislil, da jih imajo tudi na tržnici)
- 130 g zamrznjenih jurčkov
- 80 g tartufate
- žlica kisle smetane
- 2 stroka česna (odstraniš pred miksanjem)
Na oljčne olju prepražite cel česen in jurčke. Dodate žlico kisle smetane in še minuto kuhate. Česen odtranite in vse skupaj zmiksate s paličnim mešalnikom. Pokravače očistite, da vam ostane le meso (kot na sliki) in jih popečete na oljčnem olju na vsaki strani 3 minute. Na školjke, ki jih dobite pri nakupu pokravač naredite posteljico iz zmiksane mase in nanjo položite pečene pokravače. Enostavno a ne? Super kompaktno meso pokravač je zelo okusno in se lepo poda s tartufi.
Dober tek vam želi Njami mami.
Oglejte si video za pripravo.