Nutella & Mascarpone biskvit

 

Danes bom delila z vami recept, ki sem si ga izmislila zaradi nenapovedanih gostov ali pa takih, ki pokličejo minutko preden so pred vrati. Kriza. Mi piškotov in ostalih sladkih zalog nimamo. Ne zato, ker jih ne kupujemo, ampak zato, ker vse takoj pojemo in za nenapovedane goste ponavadi ni skritih zalog.

Če jih vseeno želite pogostiti s pecivom ob kavici ali čaju pobrskajte po predalih, kjer boste gotovo našli nekaj moke, sladkorja, jajca in pecilni prašek. Če ste pa še malo bolj založeni, kot je bila njami mami, mogoče najdete še nutello in mascarpone. Iz naštetih sestavin nastane sočen biskvit, ki se odlično namaka v kavico ali čaj. Vse sestavine samo zmešate z mešalnikom in že leti v pečico. Če želite presenetiti otroke, si nabavite katerega od številnih modelov za biskvite ali pa takega prazničnega, kot ga sama uporabljam vsak december in zaradi katerega je biskvit veliko bolj slasten, čeprav ni (tudi otroci jedo z očmi;).

Recept:

Recept je enostaven in primeren za manjši model (kot na sliki). Za večje biskvitne modele podvojite količine. Vse naštete sestavine samo zmečete v visoko plastično posodo in zmešate z električnim mešalnikom. Vlijete v namaščen model in pečete na 175C cca. 40 minut. Prosti koncu preverite z lesenim nabodalom, če se biskvit še oprijema na sredini. Biskvit se ne popolnoma izsuši, ampak ostane bolj sočen na sredini.

Sedaj pa res uživati praznike in nič več tipkanja. Lepo praznujte in kaj dobrega popapcajte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s