Tortici za dvojno rojstnodnevno zabavo

Zame je pravi čudeš, da sta oba otroka rojena na isti dan. Dvojčka? Ne nista dvojčka. Zgodi se, čeprav po nekem čudnem naključju. Še vedno komaj verjamem, da se je to lahko zgodilo. Bianka se je rodila pet dni čez rok, Roko pa kar 10 dni čez rok. Ko so mi določili okvirni datum poroda na začetku nosečnosti, nisem niti za trenutek pomislila, da bi me lahko pustili čakati tako dolgo. Pa so in tu sta naša dva navihanca, ki nikoli v življenju ne bosta pozabila kdaj ima brat in kdaj sestra rojstni dan. No razen, ko bosta že malo dementna. Takrat bosta pozabila tudi na svojega.

Zaenkrat si želita skupno zabavo, ter obvezno dve tortici. Vsako leto si izbereta okraske v trgovini Peki, ki ponuja zelo pester izbor dekoracij za torte in vse ostalo za peko. Oba si izbereta plastične figurice s katerimi se lahko igrata, ko je torta že zmazana. Ponudbo si ogledamo v spletni trgovini in enostavno naročimo dostavo na dom. Včasih zaidem tudi v njihovo trgovino na Dolenski cesti v Ljubljani, kjer bi praktično celo trgovino lahko preselila kar domov. Vedno najdem nekaj, kar še manjka v mojem pekarskem predalu. Najdete jih tudi v Ajdovščini in Mariboru.

Potem, ko sem preje pošiljko in nabavila vse potrebne sestavine, sem si zavihala rokave in se 3 ure podala med pečico in mešalnik. Recept za biskvit je izredno enostaven in kar je najbolj pomembno, vedno uspe.

Za tortni biskvit potrebujete:

  • pekač 26 cm premera
  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja v prahu ali navadnega sladkorja
  • 250 g bele pirine moke ali bele mehke moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 dl mleka ali vode
  • 1 dl olja

P2230096.JPG

Rumenjake in sladkor stepate kar nekaj časa. Med stepanjem postopoma prilijete olje, dodate še mleko ali vodo in po žlicah dodajate moko zmešano s pecilnim praškom. Beljake s sčepcem soli stepete v trd sneg in jih na koncu ročno primešate ostali masi (mešate od spodaj navzgor). V modelu za torte pečete na 180C cca. 40 min. Proti koncu preverite z lesenim nabodalom, če je biskvit v sredini že pečen. V kolikor ostane na lesenem nabodalu biskvit, le-ta še ni pečen. Razrežete ga na tri oblate šele, ko je popolnoma ohlajen. Ker bi bili naši torti previsoki, sem uporabila le dva oblata in od vsake torte po en oblat dobro zaprla v vrečko. Uporabila ju bom za tretjo tortico ali ponudila sosedi.

Eno torto sem premazala s kuhanimi jagodami, ki sem jih s paličnim mešalnikom zmiksala in namazala čez prvi, s sokom namočen tortni oblat. Čez jagode sem namazala kremo iz mascarone sira in nutelle. To je nam daleč najboljša krema, ki je hkrati čokoladna in zelo sveža zaradi sira. Za eno torto sem potrebovala 500 g mascarpone sira in 3 velike žlice nutelle (oz. po okusu več ali manj nutelle). Drugi oblat sem namočila s sokom in premazala s smetano (5 dl). Čez smetano sem položila že valjano sladkorno maso s katero ni nobenega dela in niso potrebni posebni pripomočki. Maso pred razrezom torte lahko odstranite, ker nima posebnega okusa, vendar naredi pri dekoraciji poseben efekt. Preprosto jo položite čez torto in okrasite z dodatki. Za biankino torto sem uporabila jedilne modre in zelene bleščice in plastične dodatke kmetija.

Roko si je letos zaželel na torti dve nujni sestavini, veliko bombonov in strašno Ninja želvo. Njegovo torto sem namočila s čokoladnim mlekom, premazala z mascarpone-nutella kremo in ji dodala narezano banano. Drugi oblat sem namazala s sladko smetano. Torto sem premazala s sladko smetano na katero sem lepila čokoladne palčke Lila Milka, jih zavezala s dekorativnim trakom in dodala veliko pisanih bombončkov. Da ne pozabim, na sredini torte ga čaka najpomembnejša sestavina, Ninja želva.

Za nami je naporen dan. Petindvajset otrok na kupu ni kar tako. Obe tortici smo pojedli.  Skakanje, ples z milinimi mehurčki in košarka so nas zdelali, da še komaj gledamo. Nekaj je gotovo, spali bomo kot polhki celo noč. Jupiii. 😉

Vse najboljše ljubezni moje.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s