Ljubezni se ne da kupiti

Zakaj smo vsako leto, ko se bližajo prazniki tako zelo ustvarjalni? Pri nas se je začelo že dolgo nazaj, ko je bila Bianka še mala pikica a velika ustvarjalka. Ure in ure je lahko presedela na svojem stolčku, rezljala, risala, oblikovala vse možne materiale. Izdelki so prihajali po tekočem traku in vsak je bil namenjen določeni osebi. Kasneje se je v naš “likovni krožek” pridružil še Roko. Kot vse ostale stvari ga je tudi to področje pritegnilo predvsem zaradi radovednosti in posnemanja. Tu je še moj skromni prispevek, saj sem ju vedno zalagala s kupi raznovrstnih materialov in idej. Tako kot se nekateri radi potikajo po trgovinah z oblačili sem sama stalna stranka art in hobi trgovin. Čudovit je občutek med opazovanjem vedoželjnih malih ustvarjalcev polnih idej.

Glavna motivacija za ustvarjanje so vsekakor pohvale in navdušenje bližnjih. Otroci hitro ugotovijo, da so stari starši, tete in strici najbolj veseli ročno narejenih pozornosti, ki prihajajo izpod njihovih mali prstkov. Tovrstne pohvale so spodbuda za ustvarjalni duh mladih ljudi, ki si prizadevajo najdražje vedno znova presenetiti s svojimi dosežki, pa naj bodo to z ljubeznijo narejena darila, dobre ocene, rezultati v športu ali že samo lepo vedenje in spoštovanje sočloveka. Občutek pripadnosti, odgovornosti in spoštovanja do razširjene družine pomaga mladim skozi težke življenske trenutke odraščanja in omili  še tako neracionalno vedenje pubertetnikov.

Naučite otroke, da imajo z ljubeznijo narejene pozornosti veliko vrednost. V danešnjem vrvežu materialnih dobrin, službenih obveznosti in popolnosti na vseh področjih, si vzemite čas za otroke in jih naučite, da se ljubezni ne da kupiti z denarjem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s