Bananin puhasti šmoren – SLASTNO

Naš mali kuhar kar naprej odpira hladilnik in išče jajčka. Rad meša, stepa in dodaja sestavine. “Rad bi spekel nekaj slastnega”, so njegove besede. V bistvu bi rad samo mešal, mesil in se igral z moko, da bi našo kuhinjo pobelil prvi “mokasti” sneg, ter od mamice dobil nekaj sladkega.

S skupnimi močmi sva naredila bananin puhasti šmoren. Sproti sva se zmišljevala količine, ki jih lahko tudi malo spremenite. Dodala sva banano, ker je bogat vir kalija, ki pomaga proti utrujenosti, pomanjkanju energije in pri visokem krvnem tlaku. Vsebuje tudi vrsto vitaminov in mineralov, ter daje našim šolarjem potrebno energijo za učenje in šport. Bela pirina moka, ki smo jo uporabili v receptu je bolj zdrava kot bela pšenična moka.

Recept si prilagodite, če želite gostejšo ali redkejšo maso.

Kot običajno vse sestavine zmešate, le beljake stepete posebej v čvrsti sneg in jih masi primešate na koncu (sneg dodajate postopoma in mešate previdno). Sladkorja nikoli ne dodajajte v šmoren in palačinke, ker le-ta karamelizira in se med peko zažge. Tako imate ploskev v celoti rjavo še preden je do konca pečena.

Razvajajte se in dober tek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s