Mošnjički s pršutom, sirom, tartufi in bešamel omako – hitro, enostavno, posebno

Z recepti se počasi pripravljamo na prihajajoče praznike. Tokrat sem za vas pripravila preprost in hkrati zelo poseben recept s katerim lahko kot predjed razveselite domače in goste. Posebnost je v tem, da vključuje tartufe. Njihov vonj in okus bo naredil posebne priložnosti še bolj edinstvene. Tartufi in izdelki iz tartufov v kozarčkih najdete v trgovinah in so danes dostopni že vsakomur.

Recept:

  • palačinke, ki jih naredite po svojem receptu ali po našem. Ponavadi večji del mleka zamenjam za mineralno vodo. Tokrat pa sem potrebovala malo bolj kompaktne palačinke, da sem jih lažje zavezala z vrvico.

Palačinke: 250g moke, 400ml mleka, 100ml vode, 4 žlice olja, 3 jajca, ščepec soli. Maso za nekaj časa pustimo v hladilniku.

Bešamel omaka: 80g masla s tartufi ali navadnega masla, 80g moke, 700ml polnomastnega mleka in ščepec soli. Muškatni orešček nisem dodala, ker sem uporabljala maslo s tartufi. Maslo raztopimo na znižanem ognju, ga odstavimo in mu primešamo moko. Mešamo približno eno minuto. Dodamo najprej malo mleka in premešamo, ter dodamo še ostalo mleko in kuhamo na znižanem ognju 5 minut. V kuhano bešamel omako sem dodala še žlico tartufate z belim tartufom. Če želimo bolj gosto omako dodamo manj mleka in obratno.

Prepraženi jurčki: na oljčnem olju in nekaj strokih česna prepražite jurčke in posolite.

Od tu naprej je postopek enostaven. Palačinke obložite s pršutom, jurčki, naribanim sirom s tartufi in jih zavežete z vrvico. Položite jih v posodo za peko in prelijete z bešamel omako. V pečici pečete na 180C samo toliko, da se vse sestavine segrejejo in sir v mošnjičkih raztopi. Na servirano predjed lahko nastrgate nekaj tartufa v slanici in dodate nekaj kapljic oljčnega olja.

P2220184.JPG

To je pa res Njami. Dober tek.

P2220240.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s