“Budino”- Domači puding

P2210329

Za zaspani začetek novega tedna si bomo privoščili hitro in enostavno sladico, ki smo jo navajeni kupiti v prahu ali že skuhano. Kuhali bomo domač puding ali “budino”, kot reče moj tata. Ker obožuje vse kar je čokoladno, nam večkrat pripoveduje kako si je, kot mladenič sam skuhal domač puding. Recept sem malo spremenila, da bi bil puding bolj puhast in podoben museju.

Zavihajmo rokave in veselo na delo.

Potrebujemo:

  • 200 ml polnomastnega mleka
  • 150 ml sladke smetane
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 rumenjake
  • 80 g rjavega (ali navadnega) sladkorja
  • vrečka vanilije ali aroma
  • 2 lista želatine

Lasta želatine namakamo v hladni vodi 10 minut. Z mešalnikom stepamo 5 minut rumenjake, sladkor in kakav. Zavremo mleko skupaj z vanilijo in ga počasi med mešanjem dodajamo v mešanico rumenjakov, sladkorja in kakava. Še nekaj minut mešamo s mešalnikom. Primešamo še ožeta lista namakane želatine, da se v topli masi raztopita. Stepeno sladko smetano postopoma dodajamo nekoliko ohlajeni masi. Puding nalijemo v kozarčke in ga pustimo približno dve uri ali več pred serviranjem v hadilniku.

Še trik za dekoracijo. Listke sveže bazilike postavite med dve žlici in pomočite za nekaj sekund v vrelo olje. Listek postave postekljen, trd in brez značilnega okusa.

Doma pripravljen puding bo za nekatere nostalgičen spomin, za druge mlajše člane pa zavedanje, da puding ne pride le iz papirnate vrečke in prahu. 😉

Pozdravček od Njami mami.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s